Interpolis

Voor een evenement over Inbraakpreventie was één van de topics bij Interpolis online diefstal.

Hoe gemakkelijk geef jij eigenlijk je persoonlijke gegevens af?

Om dat te testen hebben we een incheckbalie gebouwd waar bezoekers zich aan konden melden bij binnekomst. Naast wat algemenere vragen over bijvoorbeeld de voorkeuren bij de hapjes vroegen we ook om privacygevoelige informatie als de geboortedatum en de laatste 3 cijfers van het bankrekeningnummer.

Wij deden verder niks met deze gegevens, behalve het printen van een toegangsbadge met een aantal sterren. Nietszeggend, totdat de spreker vroeg of degenen met 3 sterren even op konden staan. Dat zijn degenen die genoeg informatie hebben afgestaan om met succes in te breken in het online leven.

Het project was uiteindelijk een combinatie van een formulierenapp op een tablet, een webserver die op basis van de antwoorden een entreebadge ontwerpt en een verstopte Raspberry PI+labelprinter in de checkinbalie waar het toegangsbewijs direct geprint wordt. Volledig autonoom, zonder tussenkomst van een check-in medewerker.

Vul onderstaande gegevens in en we bellen je meestal binnen 24 uur terug. Het eerste advies is altijd gratis, zonder kleine lettertjes.